Nieuwsbrief van maandag 8 april 2019

08-04-2019

Nieuwsbrief van maandag 8 april 2019

Agenda

woensdag 10 april    Koffieochtend over doelen

zaterdag 13 april      Unicefloop

dinsdag 16 april       IEP groep 8

woensdag 17 april   IEP groep 8

vrijdag 19 april         Paaslunch

vrijdag 19 april 14.15 start vakantie

maandag 6 mei weer naar school

woensdag 8 mei luizencontrole

 

=======================================

Oudertevredenheid
Wij hebben vorige week veel ouders benaderd voor het invullen van de vragenlijst over oudertevredenheid. Ook hebben we bovenbouwleerlingen een brief met een inlog en wachtwoord meegegeven. Tot nu toe hebben 30 van de 80 gezinnen de lijst ingevuld. Wilt u (als u dat nog niet hebt gedaan) de lijst nog invullen? Het kost u 5 minuten tijd.

 

Project Het Fluitschip groeit en bloeit
In de school is heel wat te zien, kikkerdril en kikkervisjes, ontkiemende plantjes, leuke fotocollages van leerlingen en leerkrachten. Loopt u even binnen in de klas om te kijken?Groepen gaan op excursie, er wordt van alles gezaaid, het groeit en bloeit echt bij ons op school.

 

Instroom
We hebben veel aanmeldingen voor het komende jaar. Maar ook van andere scholen komen nieuwe leerlingen naar onze school. We horen dat u reclame maakt voor onze school. Daar zijn wij heel blij mee.

 

Sportkleding sponsoren
Totaal hebben we nu 16 tenues gesponsord gekregen. De leerlingen zagen er vorige week weer heel mooi uit op het voetbalveld. We hebben nog meer verschillende maten over, dus als u de voetbalshirts ook wil sponsoren, hoor ik het graag.

 

Wegafsluiting
Er wordt gestart met de herbouw van de huizen aan de Johannes Poststraat en de Pastoor Bleijsstraat. De aannemer gaat de Pastoor Bleijsstraat gebruiken als bouwplaats. Daarom wordt deze weg afgesloten van 19 april tot de zomer van 202

 

parallax background


IEP 
Op 16 en 17 april maken de leerlingen van groep 8 de eindtoets. De eindtoets is een verplichte toets voor groep 8. Onze school kiest voor de IEPtoets als eindtoets. Aan de hand van de eindtoets, kunnen wij zien of we de leerlingen een goed advies voor het voortgezet onderwijs hebben gegeven. Als ons advies hoger is dan uit de toets komt, veranderen we het niet. Valt het advies vanuit de IEP hoger uit, dan bekijken we het advies nog of we het naar boven bij moeten stellen.

Met deze toets kan de inspectie zien of wij als school goed onderwijs geven. De uitslag van deze toets zal ik u in een van de komende nieuwsbrieven mededelen.


Koffieochtend over doelen
Ramona en Charlotte geven uitleg over het werken met doelen.
Hoe werken we nu, wat is het effect?
Datum: woensdag 10 april
Tijd:      8.50
Plaats:  in de hal
Voor:    alle ouders

 

Fijne week
Gabrie van den Hout

Leerling aan het woord

Kom maar eens kijken! De meester en juffen leggen heel goed uit. Ze kijken echt hoe ik de uitleg nodig heb!